HYRJE NE INFORMATIK PDF

February 2, 2021   |   by admin

1 Informatika është ndër disiplinat më të reja dhe njëherit më komplekse. Informatika (ation technology) është shkenca që merret më. Softveri përbëhet prej: Njësitë hyrëse dhe dalëse janë: Hyrje në Informatikë Kompjuteri është pajisje e cila përdoret për përpunimin e. What is HTML? HTML is a language for describing web pages. HTML stands for Hyper Text Markup Language HTML is not a programming language, it is a.

Author: Jucage JoJobar
Country: Guinea-Bissau
Language: English (Spanish)
Genre: Life
Published (Last): 16 June 2015
Pages: 61
PDF File Size: 18.76 Mb
ePub File Size: 13.29 Mb
ISBN: 859-2-65607-838-7
Downloads: 28717
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fell

E dhna sht germ, numr, tekst, fotografi ose z t cilin mund ta shkruajm regjistrojm ose prpunojm me ndihmn e kompjuterit. Sistemet teknike krijohen nga njeriu duke i shfrytzuar njohurit e ligjeve fizike.

Njsia tjetr informati, matjen e informacionit sht Byte bajt: Industria si sistem ndahet n 35 deg, 85 grupe dhe nngrupe, q paraqesin nnsistemet e sistemit t industris. You are commenting using your Facebook account. N gjuhn shqipe prdorn: A po-jo-jo-po-po-po-jo-joNga kjo kodi binar i shkronjs A sipas marrveshjs, n t ciln fjala jo sht analoge me 0, kurse fjala po me 1, sht: E dhna mund t paraqitt edhe n form t shnjave ose alfanumerike germat,shifrat, shnjat speciale.

Dega e kibrnetiks q studion sistemet quhet Teoria e prgjithshme e sistemeve TPS.

Departamenti i Informatikes

N elektroniknj bit paraqet rastin ka sinjal. Kompjutert LapTop t gjenerats m t re. Shoqria informacioni krkon msim t prjetshm, ku t msuarit dhe puna do t lakohen gjat gjith jets. Available with a Pro Dry S hyrje ne informatik libri. Kompjuteri i pare i firmes IBM, Hyrje Ne Njohurite Kompjuterike Documents. Hyrje ne Ekonomi 1 Education. Pra,t dhnat dhe instruksionet e paraqitura me ndihmen e 0 dhe 1, themi se jan paraqitje binare, kurse do xero 0 dhe njsh 1 quhen bit – BIT BInary digiT numri binar.

  JOE DEFRANCO WESTSIDE FOR SKINNY BASTARDS 3 PDF

Kompjuteri i gjenerates II. Programet- jan i shum fletsh t instruksioneve q kompjuteri duhet ti kryej. Informacione elementare jan ato t cilat nuk mund t zbrthehn m tutje psh. Pr rrjedhjn e informacionit duht q t ekzistojn dy objekte: Kur e dhna paraqitet vetm me an t shifrave numraveather themi q ajo sht dhn n form digjitale. Comments 0 Trackbacks 0 Leave a comment Trackback. Informatike sht e lidhur me shkencat tjera si: Download from mirror 1.

Gj na tregon se nga sht automobili, kurse numri na tregon se kush sht pronari I tij. Kompjuteri sht paisje e ndrlikuar q shrben pr kryerjen e operacioneve matematikore t nderlikuara ose operacioneve kontrolluese.

Tersia q paraqet nj sistem nuk mund t ndahet dekomponohet n elementet e saj en i humbur vetit kryesore t tersis. Qark i integruar Fig. Duke u bazuar n kto konstatime, njsia pr matjen e informacionit elementar sht marr shifra binare t ciln informahik gjuhen angleze e quajn BInary DigiT numri binar – BIT.

Sistemi i numrave binar sht krijuar nga se n prpunimin elektronik t dhnave mund t prkufizohn vetem dy gjendje. Hyrje ne alpha business Business.

Objektet mund t jen t ndryshme: Hyrje ne programim -Pascal Documents. Pasi q kemi t bjm me dy shifra binare, gjithmon baza gjat llogaritjeve hyrjje t jet 2 e jo 10 si jemi msuar n jetn e prditshme ns numrat dekad.

Kompjuter i gjenerates IIGjenerata e trete: Informacioni ka madhsin e vet,sikurse q e kan t gjitha madhsit e tjera fizike.

Leave a Reply Cancel reply Enter your comment here Paraqitja e shnjave nga jeta e prditshme me an t vargjeve t simboleve t caktuara sipas marraveshjs paraprake quhet kodim. Pr tu percaktuar njsia matse pr informacionin informaitk do ta zbrthejm n pjest elementare prbrse infrormacione elementare.

  INA128 DATASHEET PDF

Disa nga kto makina jane: Programi paraqet grumbull t udhresave t cilat kompjuteri duhet ti kryej pr t mund q t zgjidh problemin e caktuar. Hyrje inpute t ndrmarrjs jan: N matematik sistemet numerike t komponuara nga xerot 0 dhe njshet 1 quhen sistemi i numrave binar. A 6Shembuj t sistemeve numerike: Sistemet shoqrore formohen nga njerzit si sisteme t raporteve n mes njerzve.

Computer Science prdoret kur sht fjala pr aplikimin e kompjuterve n zgjidhjen e detyrave numerike. Top Blog at WordPress. Informatika sht shkenca q merret me prpunimin e t dhnave n form t kuptueshme.

Mark 1 kishte memorie prej 72 numrave dhe mund te performonte 23 multiplikacione digjitale per 4 sek. USB Universal Serial Bus – sht ndrlidhje e jashtme pr paisje t ndryshme printeri,miu, tastiera, kamera digjitale, modemi etj. Termi shkenc e informatiks Information technology- IT sht term q prmbledh t gjitha format e teknologjis q prdorn pr t krijuar, ruajtur, kmbyer dhe pr ta prdorur informaten n format e saj t ndryshme informacionet e dokumentecionit, bibliotekaris dhe sistemeve t tjera informative.

Hyrje Ne Informatike

knformatik Hyrje ne Rrjetat Kompjuterike Documents. E dhna paraqet interpretimin fizik t informacionit. M q sasia e informacioneve e cila mund t deponohet n nj qark t ktill sht e vogel, bit-et n mmorie bashkohen n grupe regjistra t cilt t PC jan n gjatsi 8 bit.

Matja e informacionit Kompjuteri i prpunon t dhnat sipas udhresave t dhna nga programi.